VARNO NAKUPOVANJE

8 nasvetov za (še bolj) varno nakupovanje

Zaščitimo sebe in bodimo spoštljivi do drugih. To so kratki nasveti, kako tudi v velikih nakupovalnih centrih nakupujemo varno, sproščeno in brez slabe volje.

  1. Za varno nakupovanje v vseh prostorih nakupovalnega centra ohranjamo vsaj 1,5 m razdalje od drugih ljudi. Za lažjo predstavo, to je ravno dolžina enega nakupovalnega vozička.
  2. Vedno, ko vstopite v center ali posamezno trgovino si razkužite roke. Le tako lahko zagotovimo, da se boste s svežimi in čistimi rokami dotikali stvari in površin. V skupnih prostorih nakupovalnih centrov Supernova in v posameznih trgovinah je na voljo več postaj z razkužili.
  3. Če že doma kihate in kašljate oz. »se vas nekaj loteva« vas lepo prosimo, ostanite doma in raje prestavite obisk nakupovalnega centra Supernova na dan, ko boste zdravi. Včasih pa se tudi zdravim zgodi, da preprosto moramo kihniti. To naredimo v komolec, saj smo si roke ravnokar razkužili in so čiste za nakupovanje.
  4. Maske so pri obisku nakupovalnih centrov Supernova obvezne! To ne pomeni, da je dovolj, če je maska v torbici, obešena na zapestje ali prosto binglja z ušesa. Maska mora biti pravilno nameščena tako, da pokrije usta in nos.
  5. Tokrat tesne pozdrave raje preskočite in si vljudno pomahajte na daleč. No, če bi res želeli izmenjati nekaj besed ga povabite na kavo, kjer lahko – na varni razdalji, seveda – preživite nekaj prijetnih trenutkov. Vsekakor ozka aleja med policami trgovine ni pravi prostor za dolg klepet.
  6. Ponudbo si oglejte na daleč in v roke primete zgolj tiste stvari, ki jih nameravate kupiti. Izogibajte se nepotrebnemu prijemanju embalaž, oblačil in ostalih izdelkov na policah.
  7. Nove modne kombinacije v miru pomerite doma. Trgovine v nakupovalnih centrih Supernova običajno ponujajo možnost vračila izdelka, če vam ta ni prav ali vam ne pristaja. Pred nakupom preverite pogoje vračila in roke pri posameznemu trgovcu.
  8. Uporabite svojo vrečko. S tem obvarujemo okolje in obenem poskrbimo za lastno varnost, saj lahko vrečko vedno po prihodu iz trgovine operemo.